BilnummerAlla svenska bilnummer

Hur man hittar en bra begagnad bil

Och med en sådan ekonomisk besparing är det verkligen fantastiskt att någon köper nya bilar längre. Det här inlägget kommer att titta på några saker att leta efter när du handlar en begagnad bil.

Naturligtvis är det första du vill leta efter eventuell rost på utsidan av fordonet. Och vi letar inte bara efter synlig rost utan rost som kan döljas under lacken. Hur du kan se om det skulle finnas rost under lacken är genom att titta på finishen. Om du hittar bubbelfläckar på färgen finns det en möjlighet att rost är redo att tränga igenom. Även om du bara ser lite rost, fortsätt till nästa bil eftersom det förmodligen kommer att bli värre om några år.

Ett ytterligare område att titta på för rost är inuti bilens bagageutrymme. Det är en del av bilen som många glömmer att titta på. All liten rost inuti bagageutrymmet kommer att spridas till resten av bilen. Plus att du inte vill lägga något i bagageutrymmet eftersom det kan sluta med vattenskador eftersom vattnet kan komma genom rostfläckar.

Nästa fas är att kontrollera bilens inre. Om interiören av bilen är ren finns det en ganska god chans att personen som ägde den tog väl hand om fordonet. När sätena och mattorna är smutsiga eller trasiga finns det en god chans att den förra ägaren inte har bevarat bilen och han har förmodligen inte heller utfört det planerade underhållet.

Nu när du är inne i fordonet kontrollera alla reglage, dessa består av fönster, dörrlås, värmare och allt annat bilen har. Det sista du vill göra är att köpa en bil på sommaren och sedan ta reda på att värmaren inte fungerar när vintern kommer.

Titta nu på däcken för att ta reda på om det är slitbana på däcken och om du kan hitta något ojämnt slitage. Om du märker att slitbanan på ena sidan av bilen har betydligt mindre slitage än den andra sidan, kan det vara några problem med bilen. Det kan bara behöva en justering, men det kan återigen vara ett problem som kan ta tusentals att reparera. I händelse av att det finns någon form av ojämnt slitage på slitbanan, tänk inte på det, gå vidare till nästa bil.

Det allra sista du bör göra är att provköra bilen. Du vill vara säker på att bilen svänger bra utan problem och att bromsarna kommer att fungera bra och inte mjuka. Om du tar bilen för en provkörning kommer du att hitta ett sätt att ta reda på om det finns och klunkar eller andra problem.